Śródziemnomorskie smakołyki z Marco Ghia

0
223
WARSZTATY KULINARNE
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim będą owoce morza. Warsztaty odbędą się 14 stycznia 2017, od 11:00 do 14:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie.

Informacje ogólne

Tym razem czeka Was wyjątkowa kulinarna podróż  z Marco Ghia nad wody Adriatyku, skąd będziecie mogli wyłowić wprost na swoje talerze kalmary, ośmiorniczki i małże św. Jakuba. Wspólnie z Marco odkryjecie najsmaczniejsze śródziemnomorskie przepisy z wykorzystaniem owoców morza. Marco obali mity głoszące, że ich przygotowanie to trudne i pracochłonne zajęcie. W końcu pierwszą zasadą kuchni włoskiej jest prostota!

Menu

  • Pieczone małże św. Jakuba z puree selerowym.
  • Krem pomidorowy z musem z mozzarelli di bufala i kalmarami.
  • Prosta sałatka z ośmiornicą i ziemniakami.
  • Spaghetti al cartoccio, czyli makaron zamknięty w pergaminie i zapieczony w piekarniku.

A wszystko to będziecie popijać kieliszkiem schłodzonego wina.

Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Do zobaczenia!

Konferencja: 14 stycznia,  11:00 do 14:00
Organizator:
Akademia Kulinarna Whirlpool
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Kontakt:
Imię i nazwisko: Irmina Dzyr-Rainka
Firma: Akademia Kulinarna Whirlpool
Telefon: +48601289115
Email: irmina.rainka@akademiakulinarnawhirlpool.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ